Csicseriborsós curry

A curry egy igazi komfort étel, mindaz mellett, hogy tápláló, tele van ízekkel és textúrákkal. Könnyen kombinálható változatos alapanyagokkal és egyszerűen elkészíthető.

Allergén információ: a curry fűszerkeverék tartalmazhat zellert és gluténszármazékot

Category: Tag:

Description

Hozzávalók 2 főre

  • 140-150 g rizs
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db közepes répa
  • 3 db közepes rózsa karfiol
  • 1 db konzerv csicseriborsó, átmosva
  • 2-3 marék bébispenót
  • 3/4 db konzerv kókusztej
  • 1 kiskanál curry fűszer
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál kömény
  • csipet bors
  • csipet só
  • csipet chili

Elkészítés

  • Az olajon pirítsuk le a hagymát  üvegesre, majd dobjuk rá a  feldarabolt répát és a karfiolokat.  Majd öntsük fel bő vízzel.
  • Ha félig megpuhultak a zöldségek,  adjuk hozzá a csicseriborsót és a fűszereket.
  • Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  • Végül keverjük hozzá a kókuszkrémet, főzzük össze és mehet bele a spenót is.
  • A rizst tegyük fel kevés sóval főni, mikor kész, tálaljuk ki őket.
  • A megmaradt kókuszkrémet a tetejére ráönthetjük.

Additional information

Előkészület

5-10 perc

Sütés/főzés

30-40 perc

Teljes elkészítési idő

45-50 perc