Description
Hozzávalók 1 tányérka krémhez:
- 1 db 180g-os natúr tofu
- Fél citrom leve
- 1 evőkanál szezámmagkrém
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- egy csipet só
- egy csipet kurkuma
- egy csipet kömény
- egy csipet fokhagymapor
- hideg víz (attól függően ki mennyire szeretné hígabbra vagy sűrűbbre)
Elkészítés
- Egyszerűen botmixer segítségével turmixoljuk össze a hozzávalókat, a vizet pedig fokozatosan kisebb adagokban öntsük hozzá, a nekünk megfelelő állag elérése érdekében. (Az én esetemben nagyjából 1 dl vizet adtam hozzá, folyamatos turmixolás közben, így kaptam egy sűrűbb masszát.)
Most egy mákos bagelbe kentem bele vastagon, amiben volt karamellizált lilahagyma, répa csíkok, napon szárított olajos paradicsom és vegyes saláta.