Tofukrém

Ha unod a tofut sütve és szeretnél valami krémes, sajthoz hasonló ízvilágot, ez a krém jó választás lehet. Tökéletes szendvicskrém, de zöldségek és krékerek mellé is szuper mártogatós tud lenni.

Allergén információ: Szója, glutén, szezámmag

Categories: ,

Description

Hozzávalók 1 tányérka krémhez:

  • 1 db 180g-os natúr tofu
  • Fél citrom leve
  • 1 evőkanál szezámmagkrém
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • egy csipet só
  • egy csipet kurkuma
  • egy csipet kömény
  • egy csipet fokhagymapor
  • hideg víz (attól függően ki mennyire szeretné hígabbra vagy sűrűbbre)

Elkészítés

  • Egyszerűen botmixer segítségével turmixoljuk össze a hozzávalókat, a vizet pedig fokozatosan kisebb adagokban öntsük hozzá, a nekünk megfelelő állag elérése érdekében. (Az én esetemben nagyjából 1 dl vizet adtam hozzá, folyamatos turmixolás közben, így kaptam egy sűrűbb masszát.)

Most egy mákos bagelbe kentem bele vastagon, amiben volt karamellizált lilahagyma, répa csíkok, napon szárított olajos paradicsom és vegyes saláta.

Additional information

Előkészület

6-8 perc

Turmixolás

1-2 perc

Teljes elkészítési idő

~ 10 perc