Description
Hozzávalók 4 főre
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 db közepes sárgarépa
- ½ karalábé
- ½ paradicsom
- ¼ kápia paprika
- 1 db gomba
- 1 db közepes édesburgonya
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 1 db 800g-os lencsekonzerv, átmosva (nettó 500g)
- 2 marék bébispenót
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- fokhagymapor
- víz
Csipetke
- 50g liszt
- csipet kurkuma
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Az összes zöldséget (kivétel a a spenótot) apró darabokra szeleteljük.
- Olajon feltesszük a hagymát pirulni, majd a karalábét, répákat, a fél paradicsomot és a paprikát is kicsit hozzápirítjuk, ha a hagyma kezd üveges lenni.
- Ezt követően hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, babérlevelet és bő vízzel felöntve hagyjuk főni, míg a zöldségek el nem kezdenek puhulni.
- A csipetkéhez mindent egyszerre összekeverünk, majd apró darabokat csipegetünk.