Vegán lencseleves gazdagon

Egy leves tökéletes választás lehet egy borongósabb napra. Telis-tele zöldségekkel és ízekkel. A legjobb ebben a levesben pedig az, hogy nem kell túlgondolni, akár idénynek megfelelően válogathatunk hozzá változatosan zöldségeket és másnapra még finomabb.

Allergén információ: Glutén (használható glutén mentes levestészta vagy csicseriborsóliszt), szezámmag (elhagyható)

Category: Tag:

Description

Hozzávalók 4 főre

  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 1 db közepes sárgarépa
  • ½ karalábé
  • ½ paradicsom
  • ¼ kápia paprika
  • 1 db gomba
  • 1 db közepes édesburgonya
  • 1 db darabolt paradicsom konzerv
  • 1 db 800g-os lencsekonzerv, átmosva (nettó 500g)
  • 2 marék bébispenót
  • 3 db babérlevél
  •  só
  • bors
  • fokhagymapor
  • víz

Csipetke

  • 50g liszt
  • csipet kurkuma
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • Az összes zöldséget (kivétel a a spenótot) apró darabokra szeleteljük.
  • Olajon feltesszük a hagymát pirulni, majd a karalábét, répákat, a fél paradicsomot és a paprikát is kicsit hozzápirítjuk, ha a hagyma kezd üveges lenni.
  • Ezt követően hozzáadjuk a  darabolt paradicsomot, babérlevelet és bő vízzel felöntve hagyjuk főni, míg a zöldségek el nem kezdenek puhulni.
  • A csipetkéhez mindent egyszerre összekeverünk, majd apró darabokat csipegetünk.

Additional information

Előkészület

15 perc

Sütés/főzés

> 1 óra

Teljes elkészítési idő

1,5 óra