Egyszerű vegán sushi

A sushi egy egyszerű, de megannyi ízzel rendelkező tápláló étel. Változatosan elkészíthető, így nehéz megunni. Megmutatom, hogy én hogyan készítem az egyik legkönnyebb vegán változatát ennek a japán finomságnak.

Allergén információ: Szója és glutén (használható gluténmentes szójaszósz)

Category: Tag:

Description

Hozzávalók 2 főre:

  • 160-170g Rizs
  • 1 csomag tofu (180g/csomag)
  • ½ avokádó
  • ½ répa
  • ¼ kaliforniai paprika
  • 4 db algalap
  • ~ 1 evőkanál rizsecet
  • 1 kiskanál cukor
  • kevéske só
  • 1-2 evőkanál olíva olaj

Ízlés szerint

  • Csökkentett só tartamú szójaszósz
  • Wasabi

 

Elkészítés

Mossuk át a rizst alaposan, majd kellő mennyiségű vízzel felöntve tegyük fel főni.

Egy tálba keverjük össze a cukrot, sóval és a rizsecettel. Majd a kifőtt rizshez keverjük hozzá.

A tofut szeleteljük fel apró csíkokra és süssük ki olajon serpenyőben.

A zöldségeket vágjuk fel vékonyra.

A sushi lapot helyezzük rá egy bambusz göngyölőre, majd ¾ részig kanállal nyomkodjuk rá a rizst.

A zöldségekből és a tofuból rakjunk a lap egyik oldalára egy-egy csíkot és óvatosan göngyöljük fel a bambusz göngyölő segítségével.

Majd szeleteljük fel és mártogassuk szójaszószba.

Additional information

Teljes elkészítési idő

15-20 perc

Előkészület

6-8 perc

Sütés/főzés

5-10 perc