Csokis banános zabkeksz, dióval

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nasi, amit zabból lehet készíteni. Tökéletes reggelire akár növényi joghurttal és gyümölccsel vagy kisétkezésre a nap folyamán, ha megéheznénk. Valamint, ha az ember nem tudja, hogy mire használja fel a túlérett banánokat, ez a recept erre is megoldást ad.

Allergén információ: glutén (használható gluténmentes zab), olajos mag

Category: Tag:

Description

Hozzávalók 1 tepsi sütihez

  • 170-180g zabpehely
  • 2 db nagyon érett banán
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 dl növényi ital (típustól függően allergént tartalmazhat)
  • 2-3 marék dió          
  • 1/3 tábla étcsokoládé
  • 1 púpos evőkanál őrölt lenmag
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés

  • A zabot ledaráljuk, de ne teljesen, hogy egy kicsit darabos maradjon. Fénykép megnyitása
  • Ehhez hozzákeverjük a szétnyomkodott banánokat, a kissé összetört diót és a felaprított csokoládét.
  • Majd belekeverjük az összes többi hozzávalót, viszont a növényi italt apránként adagoljuk! Figyeljük, hogy mennyi folyadékot vesz fel a massza.
  • Egy jól formálható, nem folyós elegyet kell kapnunk.
  • Érdemes betenni a hűtőbe 30 percre formázás és sütés előtt.
  • Majd sütőpapírra 1-1 kanálnyi laposabb korongokat formázzunk.
  • Süssük 180 fokon, közepes hőmérsékleten 30 percig.
  • Érdemes egyszer megfordítani a kekszeket, hogy egyenletesen sültek legyenek.

 

Additional information

Előkészület

5-10 perc

Sütés

~30 perc

Teljes elkészítési idő

~40 perc