Description
Hozzávalók 7-8 golyóhoz:
- 160g köles
- 18g cukor / 1 evőkanál juharszirup
- 1 kiskanál vanília
- 1/2 konzerv teljes zsírtaltalmú kókuszkrém
- 1/3 citromnak a leve
- ~ 4 dl víz
Elkészítés
- A kölest felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és addig főzzük alacsony lángon, míg puha nem lesz.
- Mikor puha és elfőtte teljesen a vizét, belekeverjük a kókuszkrémet ( figyeljünk arra, hogy a zsiradékot és a kókuszvízet keverjük össze) majd tovább főzzük egy kicsit.
- Mikor masszás állagot kapunk, levesszük a főzőlapról és belekeverjük a citromnak a levét.
- Ezután hagyjuk teljesen kihülni és a hűtőben pihentetjük mielőtt kigombócolnánk.
- A kiformázott gombócokat beleforgathatjuk morzsába, de én anélkül jobban kedvelem.
- A kedvenc szószom pedig a lekvár és némi növényi tejföl vagy a maradék kókuszkrém egy pici citromlével összekeverve.