Vegán Bolognai

Nem csak vegánok élvezhetik a hús mentes bolognait! Tökéletesen beilleszthető vegyes táplálkozásba is, a hústól mentes napokra!

Allergén információ: szója, zeller, glutén, kén-dioxid vörösbor esetén

Categories: ,

Description

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1/2 vöröshagyma (kicsi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 20g szójagranulátum (apró)
  • 2 evőkanál vöröslencse
  • 1/2 konzerv paradicsom (aprított, 400g-os kiszerelés)
  • 40g sárgarépa
  • 30g zellerszár
  • 4-5 dl víz
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kockacukor
  • 80g durum száraztészta / 
  • sörélesztőpehely

Elkészítés

  • A hagymákat, répát, zellert felaprítjuk.
  • A granulátumot és a lencsét beáztatjuk vízbe, míg kicsit megszívják magukat. Majd ha ez kész, leöntjük róluk a vizet.
  • Kevés olajon elkezdjük a hagymákat pirítani.
  • Hozzáadjuk a répát és a zellert is, hagyjuk kicsit összesülni.
  • Rátesszük a lencsét és a granulátumot és a paradicsomszószt.
  • Felöntjük vízzel és hagyjuk kicsit összefőni.
  • Majd fűszerezzük és hagyjuk készre főni. Ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy akár egy kevés vörösbort.
  • Közben elkészítjük a tésztát, forró sós vízben.
  • Mikor minden kész, ízlés szerint sörélesztővel tálaljuk.

Ez az adag egy tányérhoz elegendő, melyen bőven lesz szósz!

Additional information

Előkészület

15-20perc

Főzés

45-60 perc

Teljes elkészítési idő

~1,5 óra