Description
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1/2 vöröshagyma (kicsi)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 20g szójagranulátum (apró)
- 2 evőkanál vöröslencse
- 1/2 konzerv paradicsom (aprított, 400g-os kiszerelés)
- 40g sárgarépa
- 30g zellerszár
- 4-5 dl víz
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 1 kockacukor
- 80g durum száraztészta / fő
- sörélesztőpehely
Elkészítés
- A hagymákat, répát, zellert felaprítjuk.
- A granulátumot és a lencsét beáztatjuk vízbe, míg kicsit megszívják magukat. Majd ha ez kész, leöntjük róluk a vizet.
- Kevés olajon elkezdjük a hagymákat pirítani.
- Hozzáadjuk a répát és a zellert is, hagyjuk kicsit összesülni.
- Rátesszük a lencsét és a granulátumot és a paradicsomszószt.
- Felöntjük vízzel és hagyjuk kicsit összefőni.
- Majd fűszerezzük és hagyjuk készre főni. Ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy akár egy kevés vörösbort.
- Közben elkészítjük a tésztát, forró sós vízben.
- Mikor minden kész, ízlés szerint sörélesztővel tálaljuk.
Ez az adag egy tányérhoz elegendő, melyen bőven lesz szósz!